torsdag 20. januar 2011

Skoleoppgave om noe som engasjerer oss!

Sprik i samfunnet, en trussel?

 Som et resultat av globalisering og konflikter har dette ført til at religioner  i større grad sprer seg. Mens tradisjonelt kristne Europa beveger seg bort fra sine religiøse røtter holder fortsatt den muslimske verden på sine religiøse røtter. Dette fører til sprik i samfunnet når religion betyr mye for noen og ikke noe for andre. Noen kan oppfatte vanlig humor som blasfemi, noe som igjen kan føre til sprik. Akkurat dette er det jeg mener skjer med islam i mange land i Europa. Veldig religiøse mennesker kommer til land der ikke alltid religion er viktig, og ikke kommer inn i samfunnet fordi personen føler det feil.

Når det moderne vestlige samfunn med økt ytringsfrihet, homofili, abort og skillsmisse møter strenge sharialover blir det selvfølgelig bråk. Spørsmålet jeg vil stille er hvem som skal bøye av. Det er denne delen av diskusjonen som får meg til å reagere. Jeg er for religionsfrihet, uten tvil. Men jeg mener at kommer du til et land er det en selvfølge å respektere de som bor der, og når det ikke blir gjort, da er det noe galt.  Snakk om å ta seg til rette. En av de folkegruppene det har gått sterkest ut over, er jødene. Som kjent har jøder og muslimer et annstrengt forhold, som ikke har blitt noe bedre av krigene på gaza. Jøder er en folkegruppe vi har hatt mye lengere her i Norge, og i tillegg til homofile, lesber og personer som av en eller annen grunn går rundt i litt korte skjørt, er dette grupper som risikerer å bli stoppet og skjelt ut på åpen gate enkelte steder i Oslo. Det er også store utfordringer i Europa med hvor innvandrere bosetter seg. Ghettoer finnes i mange europeiske land. Om en slik oppsamling er bra, er jeg sikker på at er feil. Jeg tror hele integreringen trues av det. Jeg stusser  litt når jeg ser at enkelteskoler har over 95% flerspråkelige elever og har flere ganger så mange språkassistenter som lærere. Dette må gjøres noe med tanke på kanskje det største problemet vestlige samfunn står ovenfor. Dette gjelder ikke kun en spesiell nasjonalitet, men alle som kommer til landet og ikke snakker norsk. Jeg tror de har best av å gå på skole med nordmenn og lærer bedre norsk da. At det skal oppstå radikalisme i slike store oppsamlinger er også en frykt.
2 kommentarer:

  1. Dette var et bra innlegg! Du har mange saklige påstander og argumenter. I tillegg klarer du å ta avstand fra stoffet, også ser du det fra en nokså nøytral vinkel. På denne måten får du uttrykkt din mening, uten at teksten oppfattes som rasistisk. Jeg savner flere argumenter, og at du utdyper påstandene, og kanskje kunne vist til noen kilder? Men med tanke på at dette ikke er en fullstendig tekst, mer en innledning, så var det bra!

    SvarSlett
  2. Personlig likte jeg dette inlegget svært godt. Argunmentene dine er saklige, interesante og ikke minst relevante til tema. Du skriver også om flere folkegrupper som gir en mer reflektert tekst. Et meget godt stykke arbeid, Mikkel!

    SvarSlett